Etiket Sonuçları: AKİF İNAN

Ekm

Öğretmen ve öğrencilerimizle "Yeniden Açılışının 70.Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"ndaydık.

"Yeniden Açılışının 70.Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu" 16 - 17 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Şişli'de yer alan Cevahir Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi ve Önder İmam Hatipler Derneği'nin birlikte düzenlediği Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu'nun açılış töreninde konuştu.

İmam hatip okullarının temelini atanlar başta olmak üzere tam 70 yıldır bu güzide eğitim kurumlarının gelişmesinde, sayılarının artmasında emeği olan imam hatip gönüllülerine teşekkür eden Erdoğan; okullarda görev yapmış olan ahirete irtihal eden idareciler ve öğretmenlerle öğrencilere fedakârca hizmet edenleri, gerektiğinde kendi çocuklarının rızkından keserek imam hatip nesline sahip çıkan tüm hayırseverleri rahmetle yad ettiğini söyledi.

"İmam hatipliler kutlu bir mücadelenin sembolü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 70 yaşında bir çınar olan imam hatiplerin aynı zamanda her adımının sabır, samimiyet ve azimle yürütülen kutlu bir mücadelenin sembolü olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Esasen imam hatiplerin tarihi; milletimizin hak, hukuk, özgürlük ve adalet mücadelesinin de tarihidir. Kuruluşundan itibaren imam hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur.

İmam hatip mensubu olduğunu, çocuklarını da imam hatipte okuttuğunu anımsatan Erdoğan, "Ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Çünkü böyle bir şeyi yanlış bulurum. Bizim için tüm imam hatip okulları, normal lise de meslek liseleri de emirlerinde olduğumuz okullarımızdır. Hepsine bütün imkânlarımızla seferber olduk, seferber oluyoruz ve elimizden gelen tüm destekleri veriyoruz." dedi.

"Okul türleri üzerinden öğrencilerimizi ve toplumumuzu tasnif eden bir anlayışın karşısında olacağız"

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise konuşmasında,  "Okul türleri üzerinden öğrencilerimizi ve dahası toplumumuzu tasnif eden bir anlayışın daima karşısında yer alacağımızı da özellikle vurgulamak isterim. Ülkemizin her bir köşesinde eğitimde eşitlik ve adaletin tesisi için gayret göstermeye devam edeceğiz." dedi.

"İmam hatip okulları dünyaya model"

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda Millî Eğitim Bakanı Özer ve eğitimci Mustafa Öcal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

Millî eğitim bakanlığı

Özel eğitim ve rehberlik genel müdürlüğünün,

Öğretmen, veli ve öğrenciler için hazırlamış olduğu covıd-19 salgın hastalık sürecinde psikososyal destek programı, bilgilendirme semineri okulumuz öğretmenlerine, okulumuz Psikolojik Danışmanı ve Rehber öğretmeni Zafer Baş tarafından yapılmıştır. Veli seminerleri ve öğrenci seminerleri önümüzdeki günlerde planlanacaktir.

BAŞAKŞEHİR / AKİF İNAN FEN VE SOSYAL BİLİMLER ANADOLU LİSESİ (PROJE OKULU)

DEĞERLİ VELİLERİMİZ,

Okul aile birliği hesap numaramız 16 Kasım 2022 TARİHİ itibariyle DEĞİŞMİŞTİR.

ALICI BÖLÜMÜNE MUTLAKA: AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ

YAZILMALIDIR. (sığdığı kadar) Aksi halde yatırılan meblağ  geri dönecektir.