T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

MUSTAFA KUTLU İLE HASBİHÂL

Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yapmış olduğumuz “EVDE OKUL” çalışmalarında bu hafta, hikâye türü alanında yurdumuzun yaşayan en büyük değeri olan MUSTAFA KUTLU’yu misafir ettik. Cumartesi günü okul yurdumuzun şark odasında gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerimiz açısından unutulmaz bir hatıra oldu. 

 Mustafa Kutlu, evde okul grubu öğrencilerimizin her birine memleketleri ve gelecek hedefleri ile ilgili sorular sordu, meslek seçimleri konusunda öğrencilerimize ufuk açıcı yönlendirmelerde bulundu. Sohbetin ilerleyen bölümlerinde öğrencilerimiz, değerli yazarımıza; yazarlık mesleği ve özel hayatı ile ilgili sorular sordular. Yazarımızın verdiği cevaplar arasında, ilginç ipuçları vardı. Yazarımızın anlattıklarından, “Uzun Hikâye” adlı eserinin, gerçek hayatından izler taşıdığını öğrenmiş olduk. 

“Evde Okul” grubu öğrencilerimiz, Mustafa Kutlu’nun “Yıldız Tozu” adlı eserini okumuşlardı. “Yıldız Tozu”  adlı eserde, eskinin yokluk günlerinde bir mahallede, sadece bir çocuğun bir bisikleti vardır. Diğer çocuklar, bisikleti olan bu çocuğa özenmektedir. Mustafa Kutlu ile sohbet esnasında bir öğrencimiz; yazarımıza, çocukken bisikletinin olup olmadığını sordu. Yazarımızın, bu soruya verdiği cevapla anladık ki “Yıldız Tozu”ndaki olay da yazarımızın hayatından derin izler taşımaktadır.

Mustafa Kutlu, öğrencilerimizin sordukları sorulara son derece içten cevaplar verdi. Öğrencilerimiz için bu sohbet, hayatları boyunca unutamayacakları güzel bir hatıra olarak zihinlerinde yerini alırken bu güzel sohbet, fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Değerli yazarımız Mustafa Kutlu’ya; kıymetli vakitlerini bizlere ayırdığı için teşekkür ediyor, Rabbimizden kendilerine hayırlı, sağlıklı uzun ömürler vermesini diliyoruz.

 

12-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 14:17 - Görüntülenme: 106
  Beğen | 13  kişi beğendi