İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

ORTAOKUL KABUL SINAVI KAYITLARIMIZ 13 HAZİRAN PAZAR SABAHINA KADAR UZATILDI

ORTAOKUL KABUL SINAVINA YOĞUN BAŞVURU İÇİN TEŞEKKÜR İSTANBUL HALKINA TEŞEKKÜR EDERİZ

SINAV UYGULAMA KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

BİLGİLENDİRME

2021-2022 eğitim öğretim yılında 5. sınıfa başlayacak olan resmi ve özel ilkokullarda öğrenim gören erkek öğrenci sınava başvuru yapabilir.

Yazılı sınav okulumuzda gerçekleştirilir ve öğrenci alımları bu sınav sonuçlarına göre yapılır. Sınav dışında öğrenci kaydı yapılmaz.

Sınav başvuruları 5 Nisan - 9 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılır.

Sınav tarihi 13 Haziran 2021 Pazar saat 10:00'dur.    Ancak salgın hastalık nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında   sınav ve sınav başvuru tarihlerinde yeni planlama yapılabilir. Bu durum okulun resmi internet sitesinden duyurulur.  (https://akifinananadoluihl.meb.k12.tr/)

Başvurusunu gerçekleştiren adaya sınav salon numarası sınavdan en geç 1 gün önce SMS ile bildirilir. Aday sınav günü kimliği ve kendisine ulaştırılan salon numarası ile sınava girer. (Sınav için ayrıca giriş belgesi düzenlenmeyecektir.)

Sınav sonuçları açıklanma tarihi 18 Haziran 2021 saat 16.00'dır.

Adaylara 4. sınıf müfredatından  Türkçe 15, Matematik 15, Fen Bilimleri 15, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, Sosyal   Bilgiler 10, Genel Yetenek 10, İngilizce 5 soru olmak üzere toplam 80 soru sorulur. Sınav süresi 120 dakikadır.

Yapılacak sınavda ilk 60 kişi arasına giren aday yaz okuluna kayıt hakkı kazanır. Ve tüm adayların (İNGİLİZCE   sınıflarını tercih edenler dahil) yaz okuluna devamı zorunludur.

Yaz okulu 28 Haziran 2021 – 27 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılır ve sözlü sınav sonuçları yaz okulunun son günü açıklanır.

Yaz okulunu başarılı bir şekilde tamamlayan aday okula kayıt hakkı kazanır.

DAHA GENİŞ BİLGİ İÇİN KLAVUZU OKUYUNUZ.

ÖNEMLİ NOT:

Yapılacak olan sınav sorularının 'hazırlanması, bağımsız komisyonlara inceletilmesi, basılması, bina görevlileri, okutulması, sistem üzerinden kişiye ulaştırılması vs. masraflar için başvuru yapan öğrenci adına Okul Aile Birliğine 100 TL yatırılması gerekmektedir.

BU ÖN BAŞVURUYU (FORMUN DOLDURULMASINDAN ÖNCE YA DA SONRA) ASIL BAŞVURU HALİNE GETİRMEK İÇİN Ödemeyi Okul Aile Birliğimize ( Okul Binası) gelerek nakden makbuz karşılığı yapabileceğiniz gibi,

Okul Aile Birliği Ziraat Katılım Bankası Hesap No: 6-1024100-1 ya da

TR 92 0020 9000 0102 4100 0000 01

IBAN numarasına da yatırabilirsiniz.

(ALICI: AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ)

Hesaba yatırırken adayın  adı, soyadı ve "BAĞIŞ" yazılması yeterlidir. Başka hiç bir kelimenin yazılmaması gerekmektedir.

(Örnek: Abdullah Ademoğlu, Bağış)...

Online olarak ücret yatırıldıktan sonra başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır.

Ayrıca okula gelmenize gerek yoktur.

23-05-2021

16-04-2021