T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

PROFESÖR DOKTOR ORHAN KURAL ÖĞRENCİLERİMİZ İLE BULUŞTU

Prof.Dr Orhan KURAL
Dünyanın en saygın üniversitelerinden olan Colombia üniversitesi mezunu olan Orhan Kural  uzun yıllar  İTÜ Maden Fakültesi'nde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev aldı. Döneminde Maden Mühendisliği Bölümü  sıralamasında Türkiye'nin bugüne kadar elde ettiği en iyi sonucu almasında büyük katkıları oldu.
Biri İngilizce olmak üzere, kömürle ilgili dört kitabın editörlüğünü yaptı.

İngilizce "Kömür" kitabının (Coal) önsözüne 22 devlet başkanı katılmış ve kitap bu özelliği sayesinde "Guiness Dünya Rekorlar Kitabı"na girmiştir. Bu kitabı ile dünya madenciliğinde otorite olmasının yanında kaynak kitap olarak da dünyanın çeşitli üniversitelerinde okutulmaktadır.

"Dünya İçin Bir Şey Yap" başlıklı kitapçık her duyarlı vatandaşın günlük yaşantısında uygulayacağı pratik bilgileri içermekte. Bu eser 7 yıl içinde 39 baskı yaptı. Ayrıca  Kitap Almanca, Arapça, Çince, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Ukraynaca Yunanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Korece, Tayca, Endonezyaca, Urduca ve Rusça olmak üzere toplam 17 dile tercüme edildi. Elçilikler, Yunus Emre Enstitüleri ve üniversiteler kanalı ile ilgili ülkelere ücretsiz dağıtılıyor.

"Dünya için bir şey yap" Adı altında
5000'e yaklaşan sayısı ile dünyada en fazla "konferans verme" rekoruna sahiptir. Türkiye'nin seksen bir il, yüzlerce ilçe ve 69 ülkede "ekolojiye saygı" bilincini yaymak amacıyla konferanslar vermektedir. Konferanslar hem güldüren, hem hüzünlendiren, hem de düşündüren, herkesin bilip de belki de unuttuğu gerçekleri bir "stand-up" havasında dile getiriyor. Bazen bir ilköğretim okulunda müdür olan genç, çocuk iken dinlediği Orhan Kural konferansını hatırlamaktadır.

Okulumuzda " kariyer planlaması  çevreye saygı ve israf "üzerine öğrencilerde farkındalık oluşturmak  amacıyla konferans vermiştir. 
TEŞEKKÜRLER KOCA YÜREKLİ İNSAN.

19-11-201819-11-201819-11-201819-11-201819-11-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.11.2018 - Güncelleme: 14.05.2020 13:46 - Görüntülenme: 330
  Beğen | 0  kişi beğendi