T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet LALE - Müdür / School Principal

 Akif İnan Fen ve Sosyal Bilimler AİHL Okul yönetimi ve öğretmenleri olarak kendimizi, öğrencilerimizi yüksek standartlarda geliştirmeyi hedefleyen, gösterdiği işlev, sunduğu insan kalitesi, toplumsal talepleri karşılamadaki başarısı ve eğitim öğretimdeki model yaklaşım ile zirvedeki yerini almaktadır. İmam Hatip ruhunun zengin geleneği ve derinliği ile birlikte, geleceğe yönelik stratejik sonuç ve çözümlerle dünya standartlarında bir konum kazanmak ve bu durumu güçlendirmek istiyoruz.

 

Okulumuzdaki tüm ekip olarak, hem öğrencilerimizin hem de ailelerimizin kültürel, dini ve toplumsal deneyimlerini İmam Hatip potasında eriterek, bilimin ışığında ülkemize öncü, dünyaya lider bakış açısını getirerek öz güveni ve birikimi yüksek insan modeline yoğunlaşmış bulunmaktayız.   Öğrencilerimizi, karmaşık ve değişen bir dünyaya katılmaya hazırlayan programlarla, onların yetkinliklerini geliştirmeye teşvik ediyoruz.  Bu anlamda okulumuzu, gençleri yarının dünyasına geniş ve harekete geçirici bir müfredatla hazırlamak, onlara heyecan verici ve çekici öğrenme deneyimleri sunmak için birlikte çalışan bir öğrenme topluluğu olarak tanımlıyoruz.

 

Okulumuzun fiziki koşulları, ilmi düzeyi yüksek ve ilham verici öğrenciler için özel olarak tasarlandığı, gerçekten benzersiz bir öğrenme ortamıdır. İyi eğitimli profesyonel öğretmen kadrosu ile yenilikçi öğrenme-öğretim uygulamalarımızla, öğrencilerimiz arasında öğrenme ve keşfetmeye yönelik bir bakış oluşturarak, onların potansiyellerini en iyi şekilde ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak için büyük bir çalışma disiplini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu anlamda hedeflerimize ulaşmada bizlere destek olan, güvenen ve vizyonumuzu paylaşan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan Okulumuz Akif İnan Fen ve Sosyal Bilimler AİHL’nin neden güçlü bir gelecek vaat ettiğini bizzat deneyimlemek, eğitim camiasında bizi farklı kılan unsurları yerinde görmek üzere sizleri okulumuza davet ediyoruz.

 

Saygılarımla.

 

Mehmet LALE

Okul Müdürü