İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kas

Kitap okuma alışkanlığını pekiştirmek ve kitapların sıcaklığını yakından hissetme deneyimini sağlamak maksadıyla 04.11.2019 tarihinde TÜYAP Kitap Fuarı'na okulumuz öğretmenlerinden Yaşar İNCİ, Gülşen YILMAZ, Aykut ŞİMŞEK, Ayşe Vildan BAKİ, Yakup OSMANOĞLU ve Zeki KARTALOĞLU refakatinde bir gezi gerçekleştirdik. Bu faaliyetimiz hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından çok verimli geçti. Öğrencilerimiz kitapları yakından inceleme ve yazarlarıyla diyalog halinde bulunma fırsatını elde ettiler. Fuar merkezinde güler yüzle karşılandık. Programımız doğrultusundaki alanları dolaştıktan sonra sorunsuz bir şekilde gezimizi sonlandırdık.

Kas

Öğrencilerimizle güzel anılar biriktirmeye devam ediyoruz. Okulumuz İHL Meslek Dersleri öğretmenleri Ayşe Vildan Baki ve Gülşen Yılmaz rehberliğinde güzel bir ziyaret gerçekleştirdik.

Prof. Dr. Sayın Mim Kemal Öke'nin misafiri olarak İstanbul Ticaret Üniversite'sine ziyarette bulunduk. Güzel ve anlamlı röportajdan sonra  hocamızın daveti üzerine dersine katıldık. Öğrencilerimiz için üniversiteye hazırlık anlamında bir motivasyon da sağlamış olduk. İmam Hatip Gençliği, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı, manevi eğitim konularında düşüncelerini anlatan Sayın Öke,  "Benim siz gençlere güvenim sonsuzdur, kaç yaşına gelirseniz gelin ilim öğrenmekten vazgeçmeyin." sözleriyle öğrencilerimize nasihatlerde bulundu.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın önemini vurguladı ve bu konuda beraber çalışmalar yapabileceğimizi belirtti. Sayın hocamıza nezaket dolu misafirperverliği için teşekkürlerimizi sunarız.

Ekm

Örgün eğitimle birlikte hafızlık yapan okulumuzda, ANNE BABA, ÖĞRENCİ, HOCA sacayaklarının sağlam olması için okulumuzda çalıştay yaptık.

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Rehberlik Koordinatörü Bahattin Güneyin hocamızla beraber hafızlık paydaşlarımızla gün boyu beraber olduk.

Bahattin hocamızın önderliğinde, VELİLER,  gruplar halinde ÖĞRENCİLER,  TÜM ÖĞRETMEN VE HOCALARIMIZLA sürecin verimliliği, hedefe ulaşmada atılması  gereken adımlar ve motivasyon konularında zihinsel antrenman yaptık. Tüm paydaşlarımızın memnuniyetiyle biten çalışma için hocamıza ve musadeleri için Din Öğretimi Genel Müdürümüz Nazif YILMAZ Beyefendiye çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Eyl

TEKNOLOJİ ALANINDA ÖDÜLLÜ OKUL OLARAK AYAĞI YERE BASMAYAN FESTİVALDE ROBOTUMUZ ANKA İLE YERİMİZİ ALDIK.