Eyl

TEKNOLOJİ ALANINDA ÖDÜLLÜ OKUL OLARAK AYAĞI YERE BASMAYAN FESTİVALDE ROBOTUMUZ ANKA İLE YERİMİZİ ALDIK.

Eyl

Başakşehir ilçe okul müdürleri toplantısı okulumuzda gerçekleşti.

Görevine yeni başlayan kaymakamımızın muhteşem enerji verici konuşmasıyla başlayan toplantı, ilçe Milli Egitim Müdürümüz sayın Ramazan Yılmaz Bey'in başkanlığında devam etti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının vatanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Tem

Her sabah kahvaltımızı yapıyor ve her öğle namazından sonra dondurmamızı yiyoruz.

Afiyet olsun.

Tem

Öğrencilerimizle her öğlen mescitlerimiz şenleniyor. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle öğle namazını cemaatle kılıyoruz.

Tem

Öğrencilerimiz ilk günlerinde müdürümüz ve ilgili bölümleri tanıtan öğretmenlerimiz eşliğinde okulumuzu gezdiler. Okulumuzun bölümlerini ve liseli abilerinin yaptıkları ulusal ve bölgesel projeleri yakından gördüler. Yeni ve güzel projelerde darısı başlarına diyoruz.

Tem

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı bugün (14.06.2019) verilen karne ile sona erdi.

Öğrencilerimizin tatili yeni yıla hazırlayıcı fiziksel ve zihinsel etkinliklerle güzel bir şekilde geçirmelerini ümid ediyor.

Karne ile birlikte okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizi de okulumuzu tercih ettikleri için tebrik ediyor ve hayatta başarılar diliyoruz.

İlk Sınav (18 Mayıs 2019) Saat 10.00´da YAPILDI.
İKİNCİ sınavın başvuruları DEVAM EDİYOR.

......................................................................................................

18 Mayıs,(Saat:10.00) 1 Haziran
(Saat:14.00) ve 15 Haziranda(Saat:10.00) uygulanması planlanan 3 ayrı sınav için başvurular okuldan gerekli evrakların doldurulmasıyla yapılmaktadır. (Sınavın herhangi birinden başarı elde etmek yeterlidir.)

Başvurular sınavdan 1 gün öncesine kadar devam edecektir. (Ancak başvuruyu geciktirmemek sınavların sorunsuz yapılmasına katkı sağlayacaktır.)

Her bir sınav için ayrı kontenjan ayrılmış olup, sınavlar birbiriyle bağlantılı değildir. Her bir sınavda belirlenen kontenjan için ayrı alımlar yapılacaktır.

1. Sınavda 20

2. Sınavda 20

3. Sınavda 32 toplamda 72 öğrenci alıncaktır.

İlk sınavı kaçıranlar 2. ve 3. ye ilk iki sınavı kaçıranlar son sınava girebilecektir.

AYRINTILI BİLGİYİ AŞAĞIDAKİ SINAV KLAVUZUNDAN YA DA OKULDAN ALABİLİRSİNİZ.

Çanakkale’de yazdığımız muazzam destandan sonra 29 Nisan 1916 yılında kazandığımız tarihi Kut’ul Amȃre Zaferi’ni yȃd etmek maksadıyla 29.04.2019 tarihinde okulumuzda bir program düzenlendi. Programımıza İstiklal Marşı’mızın okunmasından sonra kelamların en güzeli olan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Kut’ul Amare konulu şiir, belgesel ve hitabın ardından Yemen Türküsünün seslendirilmesiyle etkinlik devam etti. Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış oldukları Kut’ul Amare konulu coşkulu oratoryonun seslendirilmesinin ardından program nihayete erdi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Öğrencilerimize edebi, tarihi ve kültürel mirasımızı yakından tanıtmak, bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak ve öğrencilerimizin edebi, tarihi ve kültürel şuurlarını pekiştirmek maksadıyla 26.04.2019 tarihinde Emirgan Korusu, Rumeli Hisarı ve Aşiyan Müzesi’ne öğretmenlerimiz Aykut ŞİMŞEK, Yaşar İNCİ ve Gülşen YILMAZ’ın refakatinde bir gezi gerçekleştirdik.

İlk olarak öğrencilerimizle birlikte Beşiktaş’taki Arnavutköy Sosyal Tesisleri’nde kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra İstanbul’un tabiat harikalarından biri olan Emirgan Korusu’na geçerek lalelerin arasında hoş bir gezinti yaptık. Akabinde İstanbul’un fethi sürecinde önemli bir rol oynayan Rumeli Hisarı’na geçerek tarihle iç içe geçen bir gezide bulunduk. Gezi faaliyetimizin son durağı ise Aşiyan Müzesi oldu. Burada edebiyat tarihimizin önemli simalarının şahsi eşyalarını inceleme fırsatı bulduk. Gittiğimiz mekȃnlarda güler yüzle karşılandık. Programımız doğrultusundaki alanları sorunsuz bir şekilde dolaşmanın ardından okulumuza geri döndük.

İstiklȃl Marşı’mızın şairi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve onun gönül ikliminden bereketli sözcükler eşliğinde yağan İstiklȃl Marşı’mızın 12 Mart 1921 yılında kabul edilişinin 98. yıldönümünü kutlamak üzere okulumuzda bir program düzenledik.

Başakşehir Kaymakamı Sayın Kazım TEKİN ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ramazan YILMAZ’ın da teşrif buyurdukları programımız İstiklal Marşı’mızın okunması ve akabinde Okul Müdürümüz Sayın Mehmet LALE’nin günün anlam ve önemine dair konuşmalarıyla başladı. Öğrencilerimizin türkü ve şiirler okuduğu programımız Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan bir video ve İstiklal Marşı’mızla ilgili öğrencilerimizin hazırladığı bir röportajın sunumuyla devam etti. Ardından İstiklal Marşı’mızın kabulünü konu alan bir piyes sahnelendi. Programımız öğrencilerimizin özveriyle hazırlandıkları İstiklal Marşı oratoryosunun sahnelenmesiyle sona erdi.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve BİR KEZ DAHA HAYKIRIYORUZ:

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım;
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Okulumuzun adını aldığı merhum şair, yazar, öğretmen, sendikacı dâva ve mâna adamı Mehmet Akif İnan’ı ölümünün 19. yıldönümünde yȃd etmek maksadıyla bir panel programı gerçekleştirdik.
Kur’an- Kerim tilavetiyle başlayan programımız eğitimci-yazar Ahmet Yapıcı’nın moderatörlüğünde merhumu yakinen tanıyan saygıdeğer yazarlarımız Ersin Nazif Gürdoğan, Ali Haydar Haksal ve merhumun kardeşleri Emekli Yüzbaşı Mustafa İnan’ın Mehmet Akif İnan üzerine yaptıkları hoş bir söyleşi ile devam etti.
Akabinde öğretmen ve öğrencilerimizin yaptığı hatimlerin duası ve ardından konuklarımıza günün anısına plaket takdimi yapıldı.
Programımız geleneksel hale getirdiğimiz “Âkif İnan Geleneksel 3. Şiir Yarışması”nın ödül töreni ile sona erdi.