Geleceğin gazete yazarlarını yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz; "ULUSAL BİR GAZETENİN" gazetesinin pazar eki sayfasını hazırlıyorlar.

Her ayın ilk pazar günü düzenlemekte olduğumuz sabah namazı buluşma programlarında bu pazar Medine Müdafi Fahrettin Paşa Camisinde buluşarak Vakti kuşandık. Enes hocamıza, okul hocalarımıza velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Geleceğin gazete yazarlarını yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz; yaklaşık dört yıldır, ulusal bir gazetemiz olan "Diriliş Postası" gazetesinin pazar eki sayfasını hazırlıyorlar. Sayfamız, bütün öğrencilerimize açıktır.

Bu hafta yazısı yayımlanan gazete yazarı öğrencilerimiz:

MUHAMMED ÖMER RAMAZAN

YUSUF TALHA ÖZEL

AHMET YUSUF AYÇİÇEK

AHMET YURT

Ara

Okulumuz Strateji Kulübünün bu haftaki gündeminde, istihbarat örgütlerine ilham kaynağı olan, Hasan Sabbah'ın kurmuş olduğu "HAŞHAŞİLER" örgütü vardı. 10-A sınıfından "İbrahim Atik" okulumuz konferans salonunda, sunumunu gerçekleştirdi. Sunumu izleyen öğretmenler ve öğrenciler, sunumu çok beğendiler. Strateji Kulübü Danışman Öğretmeni Nabi Küçük, sunum sonrası söz alarak İbrahim Atik'i tebrik etti.

İbrahim Atik'in sunumundan bazı başlıklar şu şekilde:

Kıymetli Velilerimiz,

Her ayın ilk pazar günü öğrenci, veli ve öğretmenlerimizle sabah namazında buluşmayı istiyoruz.

01 Ocak 2023 Pazar ailece Medine Müdafii Fahrettin Paşa Camiindeyiz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Ara

Öğrencilerimizde edebi, tarihi ve milli şuuru pekiştirmek maksadıyla okulumuz öğretmenlerinden Aykut ŞİMŞEK ve Ayşe Vildan BAKİ refakatinde Mehmet Akif Ersoy Müzesini ziyaret ettik. Ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlatan Vatan ve Şiir isimli oyunu izledik.

Ara

Okulumuz Stratejik Düşünce Kulübünün bu haftaki gündeminde "11 Eylül" saldırısı vardı. 10-A sınıfımızdan Abdulaziz Alkole; aradan 21 yıl geçmiş olmasına rağmen hala zihinlerde, saldırıyı gerçekte kimlerin organize ettiğine dair soru işaretleri olduğunu söyledi.

Öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlenen sunumdan başlıklar şu şekilde:

Ara

Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimizin tanışması ve kaynaşması amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Anıtını, 15 Temmuz Demokrasi Müzesini gezdik. Ardından Marmara İlahiyat Camii ve Fakültesini ve kitap kafeyi gezerek gözümüzü doyurduktan sonra kahvaltı yaparak karnımızı doyurduk. Çamlıca Camii ve İslam Medeniyetleri Müzesinin manevi havalarını soluyarak gezimizi sonlandırdık.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

19.12.2022 tarihli gazetede yazısı yayımlanan gazete yazarı öğrencilerimiz:

AKİF ÖZDER

KEREM TALHA GENÇ

İBRAHİM ATİK

MELİH KEREM GAYRETLİ

Ara

Bir Proje İmam Hatip Ortaokul ve Lisesi olarak ÖNDER'in düzenlemiş olduğu Çamlıca Camiinde Sabah Namazı programına öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte katılım sağladık.

Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın katılımyla gerçekleşen program, çorba ve simit ikramıyla son buldu.

Ara

Türkçe dersini Cep sinemamızda sevinç düşünme ve eğlenerek öğrenme ortamı hazırlayan Gülbanu hocamıza teşekkür ederiz.

Ara

Aykut bey mihmandarlığında 10-B sınıfı öğrencilerimiz Fatih Kültür ve Sanat Merkezinde "Bir Nefes Dede Korkut" isimli oyunu sahnesinde buluştular.

İstanbul gençlik oyunları Yıldız voleybol takımımız 3 olmuştur

Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve emeğinden dolayı Hasan Cücük hocamıza teşekkür ediyoruz.

ALGILARIMIZ NASIL YÖNETİLİYOR?

Okulumuz Strateji Kulübünün bu haftaki gündeminde "ALGI YÖNETİMİ VE MANİPÜLASYON TEKNİKLERİ" vardı. 9-B sınıfından "Talha GÖNÜL" okulumuz konferans salonunda ALGI YÖNETİMİ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Hatip öğrencimiz; sunumunu, Mücahit Gültekin'in "ALGI YÖNETİMİ VE MANİPÜLASYON TEKNİKLERİ" adlı kitabına dayandırdı. Sunumu izleyen öğretmenler ve öğrenciler, sunumu çok beğendiler. Strateji Kulübü Danışman Öğretmeni Nabi Küçük, sunum sonrası söz alarak Talha GÖNÜL'ü tebrik etti. Nabi Küçük, ifadelerinde şu sözlere yer verdi: